TestDaF

TestDaF е централен, стандардизиран испит за германски како странски јазик кој се применува ширум светот и тоа првенствено за студенти кои сакаат да студираат во Германија и за сите оние на кои им треба доказ за познавање на германскиот јазик.

TestDaF ги испитува одделно четирите вештини: слушање, читање, пишување и зборување. Испитот ТестDaF има три нивоа: ниво 5 (TDN5), ниво 4 (TDN4) и ниво 3 (TDN3). Целиот испит трае три часа и десет минути без пауза. Со паузи испитот трае приближно пет часа и задолжително е да се изведе во еден ден.

Цената на TestDaF изнесува 165 евра.
Од 2010 година пријавувањето се врши online. Ве молиме следете ги инструкциите за да се пријавите:

  • Отворете ја веб страната на TestDaF и започнете со online  пријавувањето
  • Изберете го Вашиот испитен  центар – ЛингваЛинк, заедно со online начинот на плаќање
  • Внесете ги Вашите податоци за контакт и потврдете ја изјавата за заштита на податоците
  • Внесете ги Вашите податоци за идентификација и одговорете на останатите прашања
  • Изберете го начинот на плаќање – со кредитна картичка или преку жиро сметка , и внесете ги потребните податоци
  • Потврдете ги внесените податоци, како и AGW и BVB
  • Процесот на пријавување е завршен. Потврдата за пријавување можете да ја добиете преку електронска пошта или како PDF документ на порталот за кандидати
  • Прочитајте ги правилата внимателно, препишете ја изјавата за согласност и потпишете ја потврдата за полагање на испитот. На денот на испитот носете ја со себе.

Изберете термин кој највеќе Ви одговара и пријавете се во периодот определен за пријавување.

TestDaF термини за 2021

Тест

Термин

Пријавување

T109

09 февруари 2021

17.11.2020 - 12.01.2021

T110

20  април 2021

23.02.2021 - 24.03.2021

Т111

08  јуни  2021

13.04.2021 - 11.05.2021

Т11215 јули 202120.05.2021 - 17.06.2021
Т11309 септември 202115.07.2021 - 12.08.2021
T11409 ноември 202114.09.2021 - 12.10.2021

 

Сите детални информации околу пријавувањето и самиот испит можете да ги најдете на www.testdaf.de

Доколку планирате да го полагате испитот TestDaF, можете да се запишете на подготвителниот курс во ЛингваЛинк каде ќе се запознаете со форматот на испитот, стратегиите за успешно полагање на сите делови и на крајот да добиете комплетен извештај и коментар за постигнатите резултати.

Уписи

Вести

Локацијата на ЛингваЛинк